Haftaya Odatv’yle başlayın

Geçen hafta sonunda Odatv yazarları, bilgilendirici, keyifli ve düşündürücü yazılarıyla okurlarıyla bir araya geldi. Haftanın en dikkat çeken dört köşe yazısını kaçırmadan okuyun!

TARİHTE TÜRKLERİ İNKAR ETME YARIŞI

Kaan Arslanoğlu, “Kağıdı kimler buldu?” sorusundan yola çıkarak, kağıdın icadı ve Türklerin bu süreçteki rolüne dair çarpıcı bir analiz sundu… Arslanoğlu yazısında, kağıdın kökeninin Türkçe olduğunu ve Uygur Türklerinin kağıt üretimindeki merkezi konumunu tarihsel ve dilbilimsel verilerle açıkladı.

TÜTÜNÜN İTALYA’DAKİ GİZEMLİ KÖKENİ: TOSKANA’NIN ALTIN YAPRAKLARI

Murat Küçüksu, tütünün İtalya’ya ve Avrupa’ya yayılan büyüleyici tarihini anlattı… Büyük Dük’ün hesapları, tütünün sıra dışı yolculuğunu ve Toskana’nın bu süreçteki kritik rolü bu yazıda…

2024’ÜN EKRAN ANALİZİ: KAFALAR KARIŞIK

2024 televizyon izleme alışkanlıklarımızı derinlemesine inceleyen Sina Koloğlu, TİAK’ın yıllık raporunu yorumladı. Reytingler, program kategorilerindeki karmaşa ve dizi dünyasındaki son gelişmelerle dolu bu analiz, ekran başındaki değişimi gözler önüne serdi.

YAPAY ZEKA GASTRONOMİ DÜNYASINI ELE GEÇİRİYOR

Salih Seçkin Sevinç, dijital çağda gastronomi eleştirmenliğinin dönüşümünü inceledi. Yapay zeka destekli içerik üretimi, restoran incelemelerini nasıl etkiliyor… İnsan dokunuşunun önemi ve gelecekte bizi neler bekliyor… Bu yazıda, yapay zeka ve gastronomi dünyasının kesişimini keşfedin.

PEK KİMSENİN BİLMEDİĞİ; MUTFAKTAKİ NAZIM HİKMET

Nazım Hikmet’in mutfakta geçen akşam yemekleri ve şiir üzerine derin sohbetleri, Gün Benderli’nin ‘Giderayak / Anılarımdaki Nazım Hikmet’ kitabında hayat buluyor. Emine Tunadan yazdı…

Odatv.com

Kaynak: ODA TV

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*